Νέα

Περισυλλογή και περίθαλψη τραυματισμένου ζαρκαδιού από τους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΠΕ Άρτας (κ.κ. Ν. Διγώνη και Θ. Γιακουβάκη) στην περιοχή Κάψαλα - Σκαρπάρι, μεταξύ Ν. Άρτας & Τρικάλων.

Περισσότερα...

Στις 07-05-2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας "Η Άρτεμις", όπου μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ήταν και ο Ν.4830/2023 για την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών σκύλων ή την αποστολή δείγματος DNA με ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη.

Περισσότερα...

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» με την αριθ.5/11-05-2023 συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε, όσον αφορά τη ρύθμιση του κυνηγίου 2023-24, τα παρακάτω:

Το κυνήγι των θηραμάτων σε γενικό επίπεδο, καλό θα είναι να παραμείνει ως έχει και εάν είναι δυνατόν να υπάρξει ενιαία έναρξη του κυνηγίου λαγού και πέρδικας (15 Σεπτεμβρίου). Όσον αφορά το κυνήγι του αγριόχοιρου το Δ.Σ προτείνει λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού που έχει ως αποτέλεσμα καταστροφές στις καλλιέργειες να επεκταθεί η κυνηγετική περίοδος έως τέλους Φεβρουαρίου, να αυξηθούν οι εβδομαδιαίες ημέρες θήρας κυνηγίου και ο αριθμός κάρπωσης των θηρευμένων να συνεχίσει να είναι απεριόριστος. Επίσης προτείνουμε όσον αφορά το κυνήγι του παραπάνω θηράματος να γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση μονόβολων και όχι σφαιριδίων τόσο για τη σωστή διαχείριση του θηράματος (αποφυγή τραυματισμών) όσο και για την ασφάλεια των κυνηγών.

Περισσότερα...

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι αντικυνηγετικές απόψεις μελών της Κυβέρνησης, εκφράστηκαν μέσω του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα Στυλιανό με την αιφνιδιαστική δημοσίευση του ΦΕΚ «Καθορισμός των λεπτομερειών για την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα σκύλων και γατών στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σύμφωνα με τον ν. 4830/2021 (Α’ 169), καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα», στις 20/4/2023», μια μέρα δηλαδή πριν διαλυθεί η βουλή.

Περισσότερα...