Νέα

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης ανταπόκρισης των ομάδων κυνηγών αγριόχοιρων έπειτα από το κάλεσμα της Διοίκησης του Συλλόγου, σας καλούμε και φέτος να στηρίξετε αυτή την κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης προσφέροντας κρέας από αγριόχοιρους που θα θηρευτεί το προσεχές διάστημα με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Το κρέας (περίπου 3 κιλά) θα πρέπει να είναι κατεψυγμένο και τοποθετημένο σε σακούλες.

Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου στις 18 και 19 Δεκεμβρίου εν’ όψη του Χριστουγεννιάτικου δείπνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον Κυνηγετικό Σύλλογο στο τηλ: 26810 73804.

Ο μοναδικός (ίσως) τρόπος ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγιού να διατηρείται στις μέρες μας, μόνο σε τούτη τη χώρα. Οι πιο αυστηροί χρονικοί περιορισμοί θήρας λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και αρκετοί κυνηγοί εκφράζουν δυσαρέσκεια επ’ αυτού, όμως, ας μη ξεχνάμε πως διατηρούμε το μοναδικό αυτό τρόπο άσκησης θήρας που, σίγουρα θα ζήλευε όλη …η Ευρώπη.

Περισσότερα...

Ξεκινά ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων για τον ιό της λύσσας με τη ρίψη δολωμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο συγκεκριμένος ιός έκανε εδώ και λίγα χρόνια την επανεμφάνισή του στην Ευρώπη, οπότε από το 2012 εφαρμόζεται πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων, οι οποίες αποτελούν το είδος-δεξαμενή του ιού στην άγρια φύση. Μπορεί ο σκύλος να θεωρείται το βασικό είδος που μπορεί να μεταφέρει τον ιό στον άνθρωπο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έξαρσης κρουσμάτων λύσσας στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, οι περισσότερες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αφορούσαν τις αλεπούδες.

Περισσότερα...

Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους κυνηγούς είναι ποιο συγκεκριμένο φυσίγγιο πρέπει να χρησιμοποιούν στο όπλο τους.

Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι πολύπλευρο γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τους τεχνικούς ελέγχους. Πολλοί είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Τα διάφορα θηράματα, τις καιρικές συνθήκες, το υψόμετρο στο οποίο κυνηγάμε, το όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε, και το τελευταίο και σημαντικότερο, το τι ζητάμε εμείς από ένα φυσίγγιο.

Περισσότερα...