Νέα

Η Διεύθυνση Δασών Άρτας με αφορμή περιστατικά εμφάνισης αρκούδας πλησίον ορεινών οικισμών και σε κατοικημένες περιοχές και με αφορμή μεμονωμένο περιστατικό επίθεσης αρκούδας σε πεζοπόρο-ορειβάτη σε απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή στην Τοπική Κοινότητα Μεσούντας, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ενημερώνει τους πολίτες και ειδικότερα τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, κυνηγούς και μελισσοκόμους τόσο για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση συνάντησης με αρκούδα όσο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή και την πρόληψη ζημιών από το εν λόγω είδος.

Περισσότερα...

Τη νέα Ρυθμιστική Απόφαση Κυνηγίου για την περίοδο 2023 -2024 υπέγραψε ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Θ. Σκυλακάκης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό Φ.Ε.Κ. 5076/Β/16-8-2023.

Περισσότερα...

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για τη θήρα του Αγριόχοιρου (Sus scrofa) κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, δίνονται διευκρινίσεις από την Α.Π. Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/85599/2679/1.08.2023 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024» (ΦΕΚ 5076 Β ́), στην παρ. 2 του εδαφίου Β.ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ της ανωτέρω (1) σχετικής Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ότι:

Περισσότερα...

Εξετάσεις θα διεξαχθούν και το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2024 όπου θα υπάρξει καινούργια ανακοίνωση στη εφημερίδα και την ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Περισσότερα...