Νέα

Ο αγριόχοιρος είναι ένα προικισμένο από τη φύση, ζώο, με υψηλή νοημοσύνη, μεγάλη δύναμη, ισχυρή μαχητικότητα και ανεπτυγμένες αισθήσεις, ιδιότητες που το κατατάσσουν στην κορυφή της Ελληνικής πανίδας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και σεβαστό απ’ όλους μας.

Περισσότερα...

Οι τραυματισμοί ή οι …σκοτωμοί των σκύλων από τα αγριογούρουνα, ήταν και παραμένει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα όσων κυνηγούν αγριόχοιρους στη χώρα μας, αλλά και παντού στον κόσμο.

Οι λόγοι της κατασκευής τους:

Περισσότερα...

Αφορμή για το άρθρο αυτού του μήνα ήταν μία συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης» που είχα με τον Άγγλο George Dig weed (Τζορτζ Ντίγκγουιντ) στο Λονάτο της Ιταλίας και η οποία ξεκίνησε όταν τον ρώτησα αν ήταν και κυνηγός. Αυτός ο Άγγλος σκοπευτής είναι ένα παγκόσμιο σκοπευτικό φαινόμενο και όλοι οι ειδικοί δάσκαλοι και προπονητές της κυνηγετικής σκοποβολής FITASC SPORTING θεωρούν τον George Dig weed, τον κορυφαίο σκοπευτή του sporting όλων των εποχών. Θα χρειαζόμουν δύο σελίδες του περιοδικού για να απαριθμήσω τις επιτυχίες αυτού του σκοπευτή- φαινόμενο στην διεθνή του καριέρα. Θα αναφέρω μόνο ένα που λέει πολλά:

Περισσότερα...

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί πλέον για «ευελιξία στην διαχείριση των μεγάλων σαρκοφάγων Αρπακτικών» στην ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά υπέρ μιας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης για τη διατήρηση της φύσης της ΕΕ.

Περισσότερα...