Νέα

Την 1η Απριλίου 2018 ξεκινάει η νέα εμβολιακή καμπάνια των αλεπούδων για ανοσοποίηση έναντι του ιού της Λύσσας,. Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στην χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα λύσσας καταγράφηκε σε μια αλεπού, τον Μάιο του 2014, στην ΠΕ Πέλλας.

Περισσότερα...

Είναι εντυπωσιακό να διαπιστώνει κανείς πόσες συζητήσεις και απόψεις αναπτύσσονται μεταξύ των κυνηγών και των σκοπευτών της κυνηγετικής σκοποβολής για το ιδανικό μήκος κάνης, που θα πρέπει να έχει το όπλο τους.

Περισσότερα...

Με έκπληξη και δικαιολογημένη οργή διάβασαν οι κυνηγοί, όπως και κάθε κυνόφιλος πολίτης, αυτό το απερίγραπτο κατασκεύασμα που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ότι μπροστά στις οργισμένες αντιδράσεις όλης της κοινωνίας αναγκάστηκε να το αποσύρει ο Υπουργός κος Αποστόλου, την ίδια ώρα που θριαμβολογούσε για το καταπληκτικό του πόνημα ο αναπληρωτής κος Τσιρώνης, δεν αναιρεί τις προθέσεις όσων χρησιμοποίησαν την πιο νοσηρή φαντασία για να διαμορφώσουν ένα σχέδιο νόμου που μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί.

Περισσότερα...

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε στη Βουλή με την ευκαιρία της έναρξης του διαλόγου για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα δάση, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Περισσότερα...