Νέα

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης 165390/590 (ΦΕΚ 1128/Β/28-3-2018), του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλου, η οποία, λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τις προτάσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όσο και τις προτάσεις των Δασικών Υπηρεσιών, προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου, απαγορεύοντας την ελεύθερη βόσκηση.

Περισσότερα...

Έπειτα από διακριτική και συντονισμένη παρακολούθηση και αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα σιδερένιο κλουβί, που λειτουργούσε ως παγίδα για τον εγκλωβισμό τριχωτών θηραμάτων, κυρίως αγριόχοιρων.

Περισσότερα...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ήθελε να ενημερωθεί πληρέστερα για τα προβλήματα του κυνηγίου, αλλά και για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την ύπαιθρο, τη φύση και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Περισσότερα...

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας μας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής (NADEG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξι χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα) από τις δέκα στις οποίες επιτρέπεται η θήρα του Τρυγονιού, δεν συμφώνησαν με την πρόθεση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος ν’ απαγορευθεί εντελώς το κυνήγι του Τρυγονιού (επιβολή moratorium).

Περισσότερα...