Νέα

H Αφρικανική Πανώλη των χοίρων είναι ένα ιογενές αιμορραγικό νόσημα μεγάλης μεταδοτικότητας που προσβάλει τους χοίρους και τους αγριόχοιρους. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Περισσότερα...

Με μικρές και επουσιώδεις αλλαγές που δεν θίγουν τον πυρήνα διεξαγωγής του κυνηγιού στη χώρα μας, υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο, η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο 2018-2019.

Περισσότερα...

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (ΦΕΚ 3416/Β’/10.08.2018 ), εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς να μην στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται πάνω ή πλησίον των ηλεκτροφόρωνδικτύων (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, υποσταθμοί, μονωτήρες κλπ) καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ.

Περισσότερα...

Ένα από τα πιο όμορφα και γνήσια πράγματα στο κόσμο των κυνηγών, είναι να εκπαιδεύεις και να «φτιάχνεις» μόνος σου το σκύλο σου. Δεν είναι εύκολο, απαιτεί γνώσεις και αφοσίωση στο σκοπό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νεαρά κυνηγόσκυλα που αργότερα πρέπει να αναμετρηθούν με αγριογούρουνα. Όμως, είναι κάτι όμορφο και συναρπαστικό, αφήνει μέσα στον κυνηγό ξεχωριστά συναισθήματα και τον «δένει» αναπόσπαστα με το σκύλο του.

Περισσότερα...