Νέα

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου που εντοπίστηκε από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου να ασκεί παράνομη θήρα τριχωτών θηραμάτων εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Περισσότερα...

Στη διάθεση των κυνηγών θα είναι και φέτος δωρεάν η ψηφιακή εφαρμογή «Κένταυρος» με βάση την οποία δηλώνονται οι θηρεύσιμοι πληθυσμοί του τρυγονιού κάτι που γίνεται στην Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Από φέτος όμως στην ίδια εφαρμογή θα γίνεται δωρεάν και η καταγραφή των κυνηγετικών σκύλων που θα πρέπει να φέρουν την ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) με τους ιδιοκτήτες να πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο και την βεβαίωση της χορήγησης του εμβολίου κατά της λύσσας.

Περισσότερα...

Είμαστε όλοι παιδιά από το κορμί της ίδιας μάνας, της Φύσης.

Σήμερα τα θύματα της εξέλιξης, κατηγορούν τον κυνηγό γιατί παραμένει πιστός σε παραδόσεις που δεν ευνοούν τα ραδιούργα σχέδια της.  Όμως ο κυνηγός αντιστέκεται, διότι γνωρίζει πως μόνο η Φύση μπορεί να του προσφέρει τη σωματική και πνευματική αποτοξίνωση και όχι τα ψυχοφάρμακα και οι ψυχολόγοι, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει πίσω στις αρχέγονες ρίζες του.

Περισσότερα...

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και όλος ο μηχανισμός των Κυνηγετικών Συλλόγων στον Έβρο και στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ελεγχθεί η μεγάλη δασική πυρκαγιά που κατατρώει ακόμα αγαπημένους τόπους του ακριτικού μας νομού.

Μπροστά σε αυτόν τον εφιάλτη, οι κυνηγοί του Έβρου ανέστειλαν από την πρώτη μέρα κιόλας κάθε κυνηγετική δραστηριότητα και μαζί με τους ανθρώπους της υπαίθρου, αγωνίζονται να περισώσουν τα δάση με τα οποία έχουν συνδέσει αναπόσπαστα τη ζωή τους.

Περισσότερα...