Νέα

Στην απελευθέρωση 400 περίπου φασιανών που φιλοξενούνταν στον πυρήνα προσαρμογής στο Λόφο Περάνθης προέβη ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών. Παρουσία της θηροφυλακής, οι φασιανοί απελευθερώθηκαν σε περιοχές ευθύνης του Συλλόγου με στόχο τον εμπλουτισμό του πληθυσμού τους και κατά συνέπεια της αύξησης των θηραμάτων κατόπιν μελέτης της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και της απόφασης έγκρισης του Δ/ντη Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (91910/19-06-18).

Περισσότερα...

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία, για την άσκηση θήρας τη νύχτα, ακολουθήθηκε σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν από κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές της ΠΕ Άρτας.

Περισσότερα...

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ (4515Β και 4516Β αντίστοιχα) οι αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, που καθορίζουν το πλαίσιο άσκησης της θήρας στον υγρότοπο της Σαγιάδας.

Περισσότερα...

Οι συντονισμένες ενέργειες των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, η μεθοδικότητα προσέγγισης, η συστηματική παρακολούθηση και η αξιοποίηση πληροφοριών, απέφεραν καρπούς για μία ακόμη φορά σε έναν από τους καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή του Αμβρακικού.

Περισσότερα...