Νέα

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νικολάου Σκουφά» που είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού Δήμου Νικολάου Σκουφά που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας, για την ανιδιοτελή προσφορά του μέσω δωρεάς για την επάνδρωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Περισσότερα...

Υπάρχουν αυτοδίδακτοι σκοπευτές και κυνηγοί οι οποίοι με τα χρόνια ριξίματος και εμπειρίας έχουν μεγάλες επιτυχίες, χρησιμοποιώντας ασυναίσθητα και δουλεύοντας ενστικτωδώς μία από τις μεθόδους.

Αν ο σκοπευτής–ταλέντο δεν εκπαιδευτεί καθόλου ή εκπαιδευτεί λάθος, δεν θα φθάσει ποτέ κοντά στην τελειότητα. Θα μείνει μόνο με το χάρισμα που τον προίκισε η φύση, φθάνοντας μέχρι έναν βαθμό επιτυχίας. Όμως δεν θα εξελιχθεί και δεν θα μάθει ποτέ τα όριά των δυνατοτήτων του. Σε πρόσφατο σεμινάριο προπονητών για κυνηγετικό όπλο που παρακολούθησα στο Λούτον της Αγγλίας, διαπίστωσα τις δυσκολίες που έχουν και οι κυνηγοί άλλων χωρών στο να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά μια σκοπευτική μέθοδο όταν ντουφεκάνε.

Περισσότερα...

Κοινό κάλεσμα φορέων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων

Με αφορμή τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείου, ο Δήμος Αρταίων πραγματοποιεί μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου δράση συλλογής τροφίμων  (είδη ξηράς τροφής, αλλά και κρέας, κοτόπουλο, ψάρια κ.α.) και φαρμάκων (μακράς διάρκειας) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Δομής Σίτισης και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Περισσότερα...

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας της περιοχής, εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, στη διάρκεια της αγαπημένης του δραστηριότητας, στο κυνήγι αγριόχοιρου.

Περισσότερα...