Νέα

Φέτος η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και η Περιφέρεια Ηπείρου παρευρέθησαν στην έκθεση «Κυνηγεσία 2019», σε ένα περίπτερο που αποτύπωνε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ηπείρου, φιλοξένησε και κέρασε Ήπειρο σε πλήθος κόσμου, υπηρεσιακούς παράγοντες και προσωπικότητες του πολιτικού χώρου!!! Το κυνήγι λοιπόν, εκτός από μια εξαιρετική δραστηριότητα ,είναι μια καλή ευκαιρία συνάντησης συμπολιτών μας, που έχουν πολλά να πουν!

Περισσότερα...

Συμμετοχή του Κυνηγετικού  Συλλόγου Άρτας  στην εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Let’s do it Greece 2019»

Το Let's do it» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα.

Περισσότερα...

Φέρμα είναι η ενστικτώδης και πλήρης ακινητοποίηση του σκύλου, μπροστά στην παρουσία αναθυμίασης του θηράματος, με σκοπό την υπόδειξη του μέχρι ο κυνηγός να πλησιάσει και να σηκώσει το θήραμα. Είναι ένα φυσικό χάρισμα, ένστικτο όλων των σκυλιών που ανήκουν στην ομάδα 7 του FCI (σκυλιά δείκτες), δεν διδάσκεται παρά μόνο διορθώνεται. Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε και να σταθεροποιήσουμε το ένστικτο αυτό.

Περισσότερα...

Απέφερε καρπούς μία από τις κοινές περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με δασοφύλακες της Δασικής Υπηρεσίας στην ΠΕ Άρτας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στον επαρχιακό δρόμο Άρτας – Βελεντζικού, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ να κινείται με μικρή ταχύτητα και ανά τακτά διαστήματα να σταθμεύει, χρησιμοποιώντας τα φώτα του οχήματος, προς τα δύο πρανή του δρόμου.

Περισσότερα...