Νέα

Ήμουν δεκάχρονο παιδάκι όταν για πρώτη φορά άκουσα το λάλο της και λαχτάρησα στο ξαφνικό της πέταγμα. Θυμάμαι ακόμα τον παππού να σηκώνει το παλιό δίκαννο με τα κοκόρια και να πυροβολεί, το μεγαλόπρεπο πουλί των μύθων και των τραγουδιών να διπλώνει τα φτερά και να κατρακυλά, ενώ τα υπόλοιπα του κοπαδιού ξεσηκώνονταν με εκκωφαντικό πάταγο. Θυμάμαι ακόμα με πόσο καμάρι έβαλα την πέρδικα στην κυνηγετική τσάντα, χωρίς να συνειδητοποιώ ότι από εκείνη τη στιγμή θα γινόμουν και εγώ δέσμιος της γοητείας της! Από τότε οι πέρδικες είναι το πάθος μου και η αιτία που λάτρεψα τα βουνά της πατρίδας. Από τα πιο χαμηλά και ταπεινά πουρναροβούνια, μέχρι τις κορφές του Τζουμέρκου, της Γκαμήλας και του Γράμμου.

Περισσότερα...

Από την 1η Μαΐου ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος 2019 και με νωπή ακόμα την τραγωδία στο Μάτι, η Πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εφέτος το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι στατιστικά η πλειονότητα των πυρκαγιών κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά για την πρόληψη πυρκαγιών, καθώς και τις ενέργειες του κάθε πολίτη σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς. Στις ενέργειες αυτές είναι και η κλήση στον αριθμό 112, όταν βρισκόμαστε σε σημείο που δεν υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερα...

Σας πληροφορούμε ότι μερικές εβδομάδες τώρα, η "Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία" (ΠΦΠΟ) έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (AVAAZ), απαιτώντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανόμενων και των σκύλων, φυσικά.

Περισσότερα...

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019  πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών και οι αρχαιρεσίες του Κυνηγετικού Συλλόγου στην Άρτα, καθώς και αρχαιρεσίες στα Παραρτήματα αυτού σε Άγναντα, Άνω Καλεντίνη και Βουργαρέλι.

Περισσότερα...