Νέα

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 υλοποιήθηκε περιβαλλοντική ημερίδα με τίτλο «Κυνηγετική εκπαίδευση - Αειφορική διαχείριση θηραμάτων» στην οποία συμμετείχαν σχολεία του νομού Άρτας και φορείς, ήτοι:

Περισσότερα...

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας «Η Άρτεμις», με κάθε ανανέωση ή έκδοση νέας κυνηγετικής άδειας για την περίοδο 2023 – 2024, θα κληρώσει δύο καραμπίνες στις 31/12/2023 με βάση τον αριθμό της εκδοθείσας άδειας.

Περισσότερα...

Δύο περιπτώσεις παράνομης άσκησης θήρας και παράβασης άλλων διατάξεων για τη νόμιμη άσκηση της θήρας απασχόλησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ έκανε σήμα στάσης για έλεγχο σε οδηγό Ι.Χ που κινούνταν στην περιοχή «Αυχένας Κατάρας» του Δήμου Μετσόβου.

Περισσότερα...

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου μετά την ενημέρωση που υπήρξε για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) στην περιοχή της Τ.Κ. Γρεβενιτίου του Δήμου Ζαγορίου. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε πως ένας κυνηγετικός σκύλος δίωξης είχε ήδη βρει φριχτό θάνατο ενώ και άλλοι σκύλοι δίωξης αλλά και σκύλοι φύλαξης δε στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν.

Περισσότερα...