Νέα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εισόδου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Μέσα στα πλαίσια υλοποίησης  των φιλοθηραματικών και φιλοπεριβαλλοντικών του δράσεων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας, προχώρησε για ακόμη μία φορά σε  εμπλουτισμό βιοτόπων.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 προχώρησε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Άρτας και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου (η οποία κάλυψε και μέρος της δαπάνης) σε μία ακόμη απελευθέρωση 60 λαγών σε περιοχές εντός της ζώνης ευθύνης του.

Περισσότερα...

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που εντοπίστηκε να ασκεί παράνομη θήρα, σε περίοδο καθολικής απαγόρευσης και μάλιστα νυχτερινές ώρες, προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Παρακαλούνται όλοι οι κυνηγοί όταν θα προσέρχονται στον Κυνηγετικό Σύλλογο για να ανανεώσουν την άδεια θήρας με την έναρξη της Νέας Κυνηγετικής περιόδου (όποτε αυτή καθοριστεί) να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την Άδεια Κατοχής του κυνηγετικού τους όπλου (ΑΚΚΟ) όπως επίσης και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τη σωστή ενημέρωση των αρχείων του προγράμματος έκδοσης αδειών. Καλό θα ήταν να έχουμε και το κινητό τηλέφωνο κάθε κυνηγού έτσι ώστε να μπορούμε να σας ενημερώνουμε άμεσα για οποιαδήποτε κυνηγετική εξέλιξη.