Νέα

Η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία, αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην Άρτα, σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν να ασκούν θήρα εκτός των προβλεπόμενων.

Περισσότερα...

Με την έκδοση σε ΦΕΚ των δυο Υπουργικών Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου και την Κοινή Υπουργική Απόφαση του ιδίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη (που είναι απαραίτητες για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου) ξεκινά κανονικά στην ώρα του το φετινό κυνηγετικό έτος.

Περισσότερα...

Νέα Υπουργική Απόφαση για τις ρυθμίσεις θήρας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο η Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζεται η δραστηριότητα της θήρας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού. Η Απόφαση στηρίζεται στις εισηγήσεις και απόψεις  διαφορετικών φορέων, όπως του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, δημοσίων υπηρεσιών, τοπική αυτοδιοίκηση, περιβαλλοντικών οργανώσεων και της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Περισσότερα...

Σε πραγματικό εφιάλτη για τους κυνηγούς έχουν μετατραπεί οι λύκοι οι οποίοι κυριολεκτικά κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα σε Ράμια και Κυψέλη. Θύματα τους ήταν τα σκυλιά του Ντιβέρη Βασίλειου και Αγγέλη Κων/νου. Οι κυνηγοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν και εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους καθώς φοβούνται ότι κι άλλα σκυλιά θα πέσουν θύματα των λύκων.

Περισσότερα...