Νέα

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας στα πλαίσια της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης των κυνηγών, διοργανώνει και προσκαλεί όλους τους συναδέλφους κυνηγούς σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με ομιλητή τον προπονητή κυνηγετικής σκοποβολής και εθνικής ομάδας σκοποβολής κ. Μπάμπη Αιγινήτη στις 06/05/2018.

Περισσότερα...

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας έχοντας υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, συγκέντρωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά περισσότερα από 640 κιλά κρέας αγριόχοιρου για να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, με πολύ αγάπη και σεβασμό.

Περισσότερα...

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, κατοίκου Αθηνών και στην κατάσχεση δέκα (10) άγριων ωδικών πτηνών προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Περισσότερα...

«Είναι υπόθεση του ανθρώπινου είδους το κυνήγι. Η επαφή με τα ζώα είναι πιο κοντά στη φύση της γυναίκας. Ο άντρας το βλέπει σαν χόμπι. Σε κάποιους πολιτισμούς και στην αρχαία Ελλάδα, οι άντρες έπρεπε να κυνηγούν για να ανδρωθούν. Έχουν μείνει αυτά τα στερεότυπα και πρότυπα. Το κυνήγι, όμως, ανήκει και στα δύο φύλα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θεά και προστάτιδα του κυνηγιού ήταν γυναίκα, η Άρτεμις»

Περισσότερα...