Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου που εντοπίστηκε από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου να ασκεί παράνομη θήρα τριχωτών θηραμάτων εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη θέση «Άγιος Κωνσταντίνος» της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αθαμανίου στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία νωρίς το πρωί εντόπισε έναν κυνηγετικό σκύλο στην περιοχή. Λίγο μετά εμφανίστηκε ένα άτομο, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όμως προσπάθησε να κρύψει επιμελώς, μέσα στην πυκνή βλάστηση, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία της Θηροφυλακής. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ισχυρίστηκε, ότι βρισκόταν στο σημείο για την εκγύμναση (εκπαιδευτικό) του σκύλου του και ότι δεν έφερε όπλο.

Ακολούθησε έλεγχος στην περιοχή για τον εντοπισμό του όπλου, το οποίο εμφάνισε λίγο αργότερα ο ίδιος, και αφού παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο σημείο για άσκηση θήρας τριχωτού θηράματος (λαγού). Κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν τρία φυσίγγια εντός της θαλάμης του όπλου, κατάλληλα για θήρα τριχωτών θηραμάτων, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του στην Θηροφυλακή. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία.