Είμαστε όλοι παιδιά από το κορμί της ίδιας μάνας, της Φύσης.

Σήμερα τα θύματα της εξέλιξης, κατηγορούν τον κυνηγό γιατί παραμένει πιστός σε παραδόσεις που δεν ευνοούν τα ραδιούργα σχέδια της.  Όμως ο κυνηγός αντιστέκεται, διότι γνωρίζει πως μόνο η Φύση μπορεί να του προσφέρει τη σωματική και πνευματική αποτοξίνωση και όχι τα ψυχοφάρμακα και οι ψυχολόγοι, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει πίσω στις αρχέγονες ρίζες του.

Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής για τον κυνηγό και απορρέει από τα αρχέγονα ένστικτά μας.

Κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών, οι κυνηγοί-συλλέκτες ενσαρκώνουν το θάρρος και τη δύναμη απέναντι στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσής τους. Ο σεβασμός στη φύση ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της πίστης του κυνηγού- συλλέκτη, που γνώριζε πολύ καλά ότι η ζωή του εξαρτάται απ' αυτή και την πλάση της και γι' αυτό το λόγο όλοι του οι θεοί ήταν απ' τον κόσμο των πουλιών και των ζώων.

Έτσι είναι εύκολο να καταλάβουμε την κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου, έχοντας ως αρχική βάση και μέτρο σύγκρισης, τους κυνηγούς-συλλέκτες.

Κανένας κυνηγός δεν θέλει κατακερματισμένη τη Φύση και το περιβάλλον της, κανένας κυνηγός δεν καίει τα δάση, κανένας κυνηγός δεν αποξήρανε τις λίμνες και δεν μόλυνε τα ποτάμια και τις θάλασσες. Άλλοι έχουν καταντήσει τον πλανήτη βρώμικο και δύσοσμο στο βωμό του εύκολου κέρδους και είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες.

Εμείς οι κυνηγοί στην ουσία είμαστε οι «κλώνοι» του κυνηγού- συλλέκτη, που κληρονομήσαμε τα αρχέγονα ένστικτα του και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτή την αυθεντική μας ύπαρξη, καθώς διαιωνίζουμε και μεταφέρουμε τα πρωταρχικά γονίδια, σε αντίθεση με τους μη κυνηγούς και αντικυνηγούς που έχουν υποστεί μετάλλαξη και ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα.

Με αυτή την έννοια, όπως είναι φανερό, το κυνήγι δεν είναι ούτε χόμπι, ούτε σπορ, αλλά τρόπος ζωής που απορρέει απ' τα αρχέγονα ένστικτα μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δεν είμαστε ένοχοι για τίποτα και δεν χρειάζεται να απολογούμαστε σε κανέναν.

Εξασκούμε τη δραστηριότητα του κυνηγίου σύμφωνα με τους νόμους της θήρας που έχει επιβάλλει το κράτος, με όλους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, πληρώνοντας κάθε χρόνο δισεκατομμύρια και είμαστε οι μοναδικοί που φροντίζουμε για τον αναπληθυσμό των ειδών και την ανάπλαση των βιοτόπων.

Η βιομηχανική επανάσταση των τελευταίων χρόνων, έχει καταστρέψει το περιβάλλον όλου του πλανήτη σε αέρα, γη και θάλασσα.

Εκατομμύρια εργοστάσια ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, τα ποτάμια, τις λίμνες, τις θάλασσες, χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της φύσης, της χλωρίδας και της πανίδας.

Δάση αποψιλώθηκαν, βουνά μετατράπηκαν σε πέτρινα νταμάρια με δρόμους σ' όλο το μήκος και πλάτος τους, αυτοκίνητα εκατομμύρια, με εκατομμύρια τόνους καυσαέρια και δηλητηριώδεις ουσίες, ατομική βόμβα, ραδιενεργά κατάλοιπα παντού, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη καταστροφή της φύσης, χωρίς πιθανότητα ανάκαμψης.

Το κυνήγι και η φυγή προς τη Φύση με τα αλησμόνητα αρώματά της, μας προσφέρει τη σωματική και πνευματική αποτοξίνωση. Αιτία γι' αυτή τη φυγή προς τη φύση, είναι το αρχέγονο γονίδιο του κυνηγού- συλλέκτη που κουβαλάμε μέσα μας, θυμίζοντάς μας την καταγωγή μας, όσο κι αν ο σύγχρονος πολιτισμός προσπαθεί να μας βάλει σε βιολογικό και πνευματικό λήθαργο.

Όλοι είμαστε «κυνηγοί» της φύσης άμεσα ή έμμεσα και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, γιατί είμαστε «παιδιά» της. Ο καθένας μπορεί να την απολαμβάνει με το δικό του τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού, της ισορροπίας και της ακεραιότητάς της, που επιβάλλουν οι εθιμοτυπικοί και οι θεσμικοί νόμοι.

Οτιδήποτε λέγεται για τους κυνηγούς πλέον, πρέπει να λαμβάνεται ως αστείο!!!