Μήνυμα Προέδρου Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας

Αγαπητοί συνάδελφοι, μια ακόμη κυνηγετική περίοδος οδεύει προς το τέλος της.
Για τον Σύλλογό μας ήταν μια πολύ καλή κυνηγετική χρονιά, αφού αντίθετα με το ότι συμβαίνει Πανελλαδικά, εμείς όχι μόνο δεν μειώσαμε τη δύναμή μας, αλλά αντίθετα αυξήσαμε των αριθμό των μελών μας σε σχέση με την περσινή κυνηγετική περίοδο. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς οι εποχές που διανύουμε όλοι ανεξαιρέτως είναι ιδιαίτερα δύσκολες όσον αφορά τα οικονομικά μας.

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες (η γνωστή σε όλους μας Αριάδνη) σε όλη τη χώρα καθώς η παρουσία θηραμάτων όλων των ειδών (παπιά, φάσες, τσίχλες, μπεκάτσες) ήταν σε αριθμούς τόσο μεγάλους που είχαμε χρόνια να δούμε.

Ο καιρός από την άλλη μας έφερε και μια άδικη (κατά τη γνώμη όλων των μελών του ΔΣ) καθολική απαγόρευση για μια εβδομάδα από την πλευρά του Υπουργείου. Μια απαγόρευση που όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις δεχτήκαμε (εκφράζοντας βέβαια την έντονη διαμαρτυρία μας )καλώντας τα μέλη μας να τη σεβαστούν.

Ευτυχώς την τελευταία στιγμή, η πολιτεία δια του εκπροσώπου της, άκουσε τη διαμαρτυρία των κυνηγών αγριόχοιρου και έδωσε παράταση της θήρας, προσφέροντάς μας τα τρία κυνήγια που άδικα είχαμε στερηθεί από την απαγόρευση.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ τους κυνηγούς αγριόχοιρου, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα από 500 κιλά κρέας αγριόχοιρου τα οποία διανεμήθηκαν μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας σε οικογένειες που πραγματικά το είχαν ανάγκη με πολύ αγάπη και σεβασμό.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω όλους ότι στις 15/03/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας εθελοντική αιμοληψία στα γραφεία του Συλλόγου . Δεν είναι λίγες οι φορές που συνάδελφοι κυνηγοί χρειάστηκαν αίμα είτε για τους ίδιους είτε για κάποιον δικό τους άνθρωπο και δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε γιατί η προσέλευση την τελευταία φορά ήταν τραγικά μικρή και το απόθεμα εξαντλήθηκε αμέσως. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη προς όφελος όλων.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Γεωργίου Τσουμάνης.