Υλικά:

• 4 τρυγόνια
• 1 κρεμμυδάκι
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 ντομάτες τριμμένες
• 2 κ.σ ντοματοπελτέ
• 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
• φλούδα ενός πορτοκαλιού
• 1 δαφνόφυλλο
• 1 ξύλο κανέλας
• λίγη ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα τρυγόνια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Τα ροδοκοκκινίζουμε για λίγο στο τηγάνι. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν, προσθέτουμε τα τρυγόνια και σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα μας, την φλούδα πορτοκαλιού, το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας, την ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο νεράκι, αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας έως ότου μαλακώσουν τα τρυγόνια.

Αφού δέσει η σάλτσα μας σβήνουμε την φωτιά.
Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή με πιλάφι, πουρέ πατάτες ή τηγανιτές.
Γενικά το κυνήγι κάνει όμορφα γευστικά πιάτα.

Καλή απόλαυση!!!!