Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας ως μέλος της Πολιτικής Προστασίας, μέσω της Λέσχης 4χ4 Άρτας από την ένταξή του μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις Πολιτικής Προστασίας που υλοποιούνται στο Ν. Άρτας.

Ο Σύλλογος μας για τις ανάγκες της θηροφύλαξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, διαθέτει ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4x4 (ATH 8796) το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών με μια δεξαμενή νερού 500 λίτρων και ένα πιεστικό μηχάνημα για κάθε έκτακτη περίπτωση ενόψει της θερινής περιόδου και της αντιπυρικής προστασίας. Το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να σταλεί με τους θηροφύλακές μας οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες των περιοχών, του ανάγλυφου και των δυνατών διαδρομών, καθώς και της κατάστασης των επιμέρους δασικών και αγροτικών οδών οπουδήποτε χρειαστεί για πυρόσβεση (εντός του Νομού Άρτας) καθώς πραγματοποιούν περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο.

Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφορία και βοήθεια σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, αλλά και σε κάθε έκτακτη περίπτωση που θα προκύψει.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας καλεί τον κάθε κυνηγό να είναι σε εγρήγορση ενώ παράλληλα κατά την άσκηση της αγαπημένης του δραστηριότητας να ειδοποιεί άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση που εντοπίσει εστία πυρκαγιάς ή απόπειρα εμπρησμού.

Δεν υπάρχει κανείς άλλος ιδιωτικός φορέας πέρα των κυνηγετικών οργανώσεων που να μπορεί, να θέλει και να αποδεικνύει στην πράξη την ενίσχυση των κρατικών Υπηρεσιών σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτών σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θηροφύλαξη, αντιπυρική προστασία) διαθέτοντας χρήματα, προσωπικό και εθελοντές.