Από την Ελένη Μπρούφα

Αυτή μας η συνταγή με λίγη προσπάθεια γίνεται πολύ ξεχωριστή.
Το άγριο κρέας και ιδίως το «κυνήγι» όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι κάπως πιο σκληρό από τα υπόλοιπα.
Με την κατάλληλη προεργασία και με πολύ μεράκι, γίνεται λουκούμι!

 

Υλικά:

  • 1 κιλό κρέας αγριογούρουνου σε μερίδες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 2-3 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλα
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγο πιπέρι σε σπυρί
  • 1 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:

1.    Αρχικά πλένουμε καλά το κρέας. Έπειτα το αφήνουμε μέσα σε ξύδι με νερό για κανένα δίωρο περίπου (βοηθάει στο να φύγει η έντονη μυρωδιά).
2.    Μετά από το δίωρο ξεπλένουμε καλά και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1- 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά, όχι όμως εντελώς, γιατί ο βρασμός του θα πρέπει να ολοκληρωθεί με το μαγείρεμα .
3.    Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
4.    Προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και αυτό και κατόπιν προσθέτουμε και το κρασί. Μόλις αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας καθώς και το ζουμάκι στο οποίο είχαμε βράσει το κρέας.
5.    Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου ακόμη, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
6.    Μόλις τραβήξει τα υγρά του και δέσει η σάλτσα του, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
7.    Είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πιλάφι, πατάτες ή πουρέ.

Καλή σας επιτυχία!!!