Υλικά:

1κιλο μπούτι αγριόχοιρου

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 φλιτζάνι σέλινο, χοντροκομμένο

4 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα με την φλούδα

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 κουτ. μουστάρδα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Για την μαρινάδα:

2 φλιτζάνια λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας μέλι

Χυμό από ένα λεμόνι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. Σούπας θυμάρι

2 κουτ. Σούπας Κόκκους μαύρου πιπεριού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα υλικά της μαρινάδας σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατεύετε.

Με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη από το κρέας και το βάζετε στην λεκάνη με την μαρινάδα, έτσι ώστε να καλύπτετε όλο το κρέας.

Σκεπάζετε την λεκάνη με μια μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ημέρες.

Όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος, βγάζετε το κρέας από την μαρινάδα, το αφήνετε να στραγγίξει, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τεμαχίζετε σε μερίδες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτετε τα κομμάτια του αγριόχοιρου και σοτάρεται μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Σβήνετε το κρέας με την μαρινάδα, προσθέτετε τον ζωμό, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Μόλις το κρέας βράσει, το κόβετε σε φέτες και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα μαζί με τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και περιχύνετε με την σάλτσα.

 

Καλή Όρεξη!!!!!!!!!