Συστατικά

2 πλευρά αγριογούρουνου πλήρη, με το κόκκαλο τους (περίπου 4 ½ κιλά)

¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Γλυκιά και πικάντικη καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου

Οδηγίες

Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στους 300 °C

Για το ξηρό μαρινάρισμα, ανακατέψτε καλά την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι,  το μαύρο πιπέρι, και το  πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετήστε τα πλευρά σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρέστε τη λεπτή μεμβράνη που βρίσκεται στην πλευρά των οστών των πλευρών. Με τη στρογγυλή άκρη ενός κουταλιού μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά. Κόψτε τη σειρά των πλευρών στο μισό ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση τους.

Απλώστε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το μισό κομμάτι.

Λαδώστε ελάχιστα τα παϊδάκια και στη συνέχεια κάντε μασάζ κάθε πλευρά με περίπου μία κουταλιά μπαχαρικών που ετοιμάσατε προηγουμένως. Μετά βάζετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου

Καλύψτε τα παϊδάκια με τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτο, και διπλώστε τις άκρες καλά ω΄στε να σφραγιστεί το δεματάκι με το κρέας.

Τοποθετήστε τα στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήστε για 2 ώρες.

Μετά από 2 ώρες, βγάλτε τα παϊδάκια από το αλουμινόχαρτο και κόψτε τα ένα-ένα . Περάστε το κάθε ένα παϊδάκι με σάλτσα μπάρμπεκιου και βάλτε τα στη σχάρα για να καραμελώσουν 7 – 10 λεπτά.

Είναι πεντανόστιμα

Καλή όρεξη!!!!!!!!