Στις 2 Σεπτέμβριου 2017 κλιμάκιο της θηροφυλακής μαζί με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους στην θέση «Λιμνοθάλασσα Ροδιάς» της  Στρογγυλής Δήμου Αρταίων όπου εντόπισαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου υδρόβια πουλιά με πλωτό μέσο.

Ύστερα από επιτήρηση ωρών είδαν να βγαίνουν με το πλωτό μέσο δύο άτομα και άλλο ένα να τους περιμένει στην ακτή με αγροτικό αυτοκίνητο. Όταν τους πλησίασαν για έλεγχο και δήλωσαν την ιδιότητά τους ο ένας τράπηκε σε φυγή με το όχημά του με μεγάλη ταχύτητα με κίνδυνο να τους παρασύρει πεζούς και οι άλλοι δύο που ήτανε στο πλωτό μέσο τράπηκαν σε φυγή και χαθήκαν στο σκοτάδι μέσα στην Λιμνοθάλασσα Ροδίας.

Με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εισαγγελικής Λειτουργού οι Θηροφύλακες και οι φύλακες του Φορέα έφτασαν στην οικεία του ενός  όπου τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια σε έρευνα εντός της οικείας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο καραμπίνες, ένα δίκαννο, εξήντα μια (61) φαλαρίδες και δεκαεφτά (17) ομοιώματα υδρόβιων πουλιών.
Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε δεύτερη οικεία και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη πενήντα μια (51) φαλαρίδες.
Μετέπειτα κατευθύνθηκαν σε άλλη οικεία, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθηκε και το τρίτο άτομο στην οικεία του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια  άδεια θήρας και μια άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.

Σε βάρος και των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ως άνω αδικήματα και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.