Ένα οικολογικό βραβείο για το ITV και την εκπομπή του «Περιβάλλον - κυνήγι, μύθοι και αλήθειες».
Η εβδομαδιαία εκπομπή του δημοσιογράφου του ITV και της «Ε» Αλέξανδρου Παπαδόπουλου απέσπασε το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Οικόπολις» στην κατηγορία «Μέσα Ενημέρωσης – Τηλεοπτική Εκπομπή».

Την τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Οικόπολις 2017», διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ecocity, η απονομή των βραβείων έγινε στον χώρο εκδηλώσεων «la Foret», του Πάρκου Αναψυχής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου την Πέμπτη το βράδυ, και το βραβείο, παρέλαβε ο Αλ. Παπαδόπουλους από την Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα.

Η πανελλήνιας απήχησης αυτή βράβευση αποτελεί την αναγνώριση στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό της παραγωγής της εκπομπής και στη σταθερή προσήλωσή της στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από το «όχημα» του κυνηγιού. Επιπλέον, είναι μια εκπομπή που αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της Ηπείρου και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την Ήπειρο, βραβεύθηκαν με έπαινο στα ίδια βραβεία η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου καθώς και ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την διάσωση 20 Άγριων Αλόγων Πίνδου, τον Ιανουάριο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών. Η Βίκυ Παπαλουκά υποδέχθηκε τους καλεσμένους και κάλεσε τον Δήμαρχο Ραφήνας Ευαγγ. Μπουρνούς, που απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία του θεσμού στη Ραφήνα. Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο τηνιακός Γλύπτης Ιάκωβος Περράκης. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr.