Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία ακολουθήθηκε στην περίπτωση του εντοπισμού και της επ’ αυτοφώρω σύλληψης δύο λαθροθήρων στην Άρτα, από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 29 Μαΐου, κλιμάκιο Θηροφυλάκων που εκτελούσε περιπολία, εντόπισε στη θέση «Γαλάζιο» του Τοπικού Διαμερίσματος Σελλάδων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ένα Ι.Χ φορτηγό όχημα, στην καρότσα του οποίου επέβαινε ένα άτομο, έχοντας στα χέρια του ένα κυνηγετικό όπλο.

Αμέσως, δόθηκε σήμα στάσης και στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε, ότι στην καρότσα του οχήματος, που οδηγούσε δεύτερος ημεδαπός, βρισκόταν ένας αγριόχοιρος, που είχε θηρευτεί από τους προαναφερθέντες.
Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τα δύο άτομα να οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, το Ι.Χ φορτηγό και το θήραμα.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η περίοδος αυτή είναι περίοδος απαγόρευσης της θήρας και όχι απαγόρευσης ή μη εκτέλεσης των προβλεπόμενων ελέγχων από τη Θηροφυλακή.
Καλούμε δε, όλους εκείνους, που τυχόν έχουν ακούσει ή δει κάτι σχετικό, να ενημερώνουν άμεσα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή την Ελληνική Αστυνομία, για να επιλαμβάνονται των κρουσμάτων λαθροθηρίας.