Μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός τα κυνηγετικά πράγματα ενδέχεται να είναι διαφορετικά.

Ο οικολόγος πράσινος κ. Τσιρώνης που εκτελούσε χρέη αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ήταν αρμόδιος για τη θήρα, μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η θητεία του  κ. Τσιρώνη υπήρξε ιδιαίτερα απειλητική για το κυνήγι και τους κυνηγούς. Και στις δύο Ρυθμιστικές Αποφάσεις Θήρας που υπέγραψε  χαρακτηριστική υπήρξε η ομηρεία και ο εμπαιγμός των κυνηγών με τις αναίτιες καθυστερήσεις και τις αντιφατικές δηλώσεις από πλευράς Υπουργείου.

Αξέχαστος φυσικά θα μας μείνει και ο Εθνικός Διάλογος για το κυνήγι όπου οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έστειλαν πολυσέλιδο κείμενο με την τεκμηρίωση των θέσεών τους, ενώ αφού ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής στην προσβλητική συμπεριφορά και απαξίωση από πλευράς κ. Τσιρώνη αποσύρθηκαν λίγο πριν τη λήξη του διαλόγου.

Με βάση τα παραπάνω, η απομάκρυνση του και η αντικατάστασή του από τον κ. Φάμελλο, δημιουργεί τη συγκρατημένη αισιοδοξία πως δε θα επαναληφθούν τα φαινόμενα απαξίωσης των κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί στην πράξη.

Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Φάμελλου, με την ευχή να επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία που δημιούργησε στους κυνηγούς η τοποθέτησή του στη θέση του αρμόδιου για τη θήρα Αναπληρωτή Υπουργού.