Ο Κώστας Μαρκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 57 ετών. Το δυσάρεστο νέο ταξίδεψε πολύ γρήγορα και προκάλεσε σοκ και θλίψη στο σύνολο του κυνηγετικού κόσμου καθώς η πιο επιδραστική προσωπικότητα του ελληνικού κυνηγιού είχε φύγει από κοντά τους.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος γεννήθηκε στη Ζαχάρω το 1959 και έμενε μόνιμα στην Πάτρα. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασφαλιστής στο επάγγελμα, αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη στο ελληνικό κυνήγι, με πολύχρονους αγώνες και προσπάθειες. Ως πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ επί 20 χρόνια, συνέβαλε στην ανάπτυξη της θήρας με ιδεώδη, αξίες και κανόνες, γιγαντώνοντας την κυνηγετική κοινότητα της Ελλάδας. Σφοδρός πολέμιος της λαθροθηρίας, οραματίστηκε τη θηροφυλακή και πάλεψε απέναντι σε όσους δυσφημούσαν τους κυνηγούς.

Το 2009 ήταν επικεφαλής του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, 1,27% (64.782 ψήφοι). Νωπή στη μνήμη των πολιτών είναι η μεγάλη προσπάθεια που έκανε για την πρόσφατη ρυθμιστική θήρας και ιδιαίτερα η επιμονή του με παράθεση τεκμηριωμένων επιχειρημάτων για το κυνήγι στον Κυπαρισσιακό.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος έφυγε αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη αλλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε…