Μετά από τον καταγισμό μηνυμάτων που δέχθηκε ο κ. Σακης Αρναούτογλου για τη δήλωση του στο facebook  αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι βέβαιο ότι χωρίς την κατακραυγή από πολλούς κυνηγούς ο κ. Αρναούτογλου δεν θα έμπαινε στον κόπο να ζητήσει συγγνώμη. Ακολουθεί η δήλωση του:

"Περι κυνηγών και λαθροκυνηγών ο λόγος
Φίλες και φίλοι.

Δεκάδες ήταν και είναι τα μηνύματα νόμιμων κυνηγών απ' όλη την Ελλάδα όσον αφορά στην πρόσφατη ανάρτηση μου σχετικά με το δακτυλιώμένο νεκρό γεράκι και τον προβληματισμό μου για τον άδικο κατ' εμέ θάνατο χιλιάδων πτηνών.

Μερικά από αυτά τα μηνύματα ήταν υβριστικά, αλλά τα περισσότερα ήταν εμπεριστατωμένα και πολιτισμένα εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια πολλών νομιμων Ελλήνων κυνηγών στο πρόσωπό μου για άδικη και κυρίως μεροληπτική στάση απέναντί γενικά στους κυνηγούς καθώς όπως οι περισσότεροι από αυτούς με διαβεβαίωσαν ,το συγκεκριμένο δακτυλιώμενο γεράκι ήταν σίγουρα θύμα λαθροκυνηγών και κανενός άλλου, τονίζοντας μου παράλληλα την ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει πάρει η λαθροθηρία τα τελευταία χρόνια και κυρίως τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, αμαυρώνοντας σε σημαντικό βαθμό την εικόνα των νομίμων Ελλήνων κυνηγών.

Θα πρέπει να ομολογήσω ότι μου παρέθεσαν και πολλά και πειστικά επιχειρήματα για την ενεργή δράση των νομίμων κυνηγετικών συλλόγων σε σχέση με την προστασία των θηραμάτων και του περιβάλλοντος γενικότερα στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργούς συμμετοχής τους σε προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας, δεντροφύτευσης, απελευθερώσεις πτηνών αλλά και συλλήψεις και μεταφορά πτηνών για επανεγκατάσταση τους σε ασφαλέστερα μέρη!

Για να αποκαταστήσω λοιπόν την αδικία απέναντι στους νόμιμους κυνηγούς της χώρας μας θα ήθελα στο σημείο αυτό να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση εν βρασμώ μεν ψυχής στη θέα του νεκρού δακτυλιώμενου γερακιού, κακώς έβαλα στη διατύπωση του προβληματισμού μου στο ίδιο τσουβάλι τους νόμιμους Έλληνες κυνηγούς με τους λαθροκυνηγούς και λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα στους πρώτους.

Θα παρακαλούσα να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα με σχόλια κάθε είδους από τους φίλους της σελίδας..

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου"