Ενημέρωση Συλλόγων αναφορικά με τις αποζημιώσεις για την συλλογή δειγμάτων στα πλαίσια της εφαρμογής των Προγραμμάτων Παθητικής και Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Παθητικής και Ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας και κατόπιν της δημοσίευσης της ΚΥΑ (1677/65137/06.06.2016) «Έγκριση προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2016» (ΦΕΚ Β 1639) σας αποστέλλουμε διευκρινήσεις, που αφορούν την με αριθ. 1761/67768/10-06-2016 εγκύκλιο εφαρμογής της ΚΥΑ, με την παράκληση να ενημερώσετε τα μέλη σας.

•  Υπενθυμίζεται ότι κατά την παθητική επιτήρηση προσκομίζονται στην τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία κατόπιν επικοινωνίας, νεκρά ζώα (όχι πυροβολημένα ή δηλητηριασμένα ή σε προχωρημένη σήψη). Για τις νεκρές αλεπούδες που προσκομίζονται από θηροφύλακες ή κυνηγούς ή μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, χορηγείται αποζημίωση 50 € ανά ζώο και μέχρι την συμπλήρωση των 700 δειγμάτων στην Ελλάδα.

•  Κατά την ενεργητική επιτήρηση, που γίνεται σε συνεννόηση με τις Δασικές / Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με την χαρτογράφηση του Νομού, όπως έχει εκδοθεί στο Πρόγραμμα, θανατώνονται 2 αλεπούδες / 100 τχλμ και προσκομίζονται άμεσα και κατόπιν επικοινωνίας με την τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία, προκειμένου να συλλεχθεί δείγμα αίματος. Στους θηροφύλακες ή κυνηγούς που συμμετέχουν στα συνεργεία δίωξης και προσκομίζουν αλεπού, χορηγείται αποζημίωση 30 € ανά αλεπού, έως 30 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα γι’ αυτήν την περίοδο.

Προκειμένου να χορηγηθεί η αποζημίωση, οι κυνηγοί, θηροφύλακες και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων προσέρχονται με την αλεπού στις κτηνιατρικές αρχές προσκομίζοντας έγγραφο / βεβαίωση που να αποδεικνύει την ιδιότητά τους και φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης όπου φαίνεται ο αρ. λογαριασμού και ο ΙΒΑΝ, όπου συμπληρώνουν Έντυπο Αποστολής δειγμάτων και υποβάλλουν αίτημα πληρωμής.

Το Τηλέφωνο Επικοινωνίας με την Κτηνιατρική Υπηρεσία στην Άρτα είναι 26813 64447

 

Δείτε και το σχετικό έγγραφο: Ενεργητική επιτήρηση - αποζημιώσεις

Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συλλογή δειγμάτων για το Πρόγραμμα της Λύσσας - Αποζημιώσεις
Περισσότερες πληροφορίες για την Λύσσα και το Πρόγραμμα Καταπολέμησής της στην Ελλάδα