Στα πλαίσια του προγράμματος εμπλουτισμού με θηράματα της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό μας Σύλλογο, την Κυριακή 21 Αυγούστου σε επιλεγμένες περιοχές στους ορεινούς όγκους του νομού μας απελευθέρωση πληθυσμού ορεινής πέρδικας (Αlectoris graeca) που εκτρέφεται στο εκτροφείο της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας κ. Τσουμάνη Δημήτρη, του κ. Μπέλλου Κων/νου μέλους του ΔΣ της Ε΄ΚΟΗ, του κ. Ηλία Παππά επιστημονικού συνεργάτη της Ε΄ΚΟΗ, των Δασικών υπηρεσιών καθώς και του θηροφύλακα του Συλλόγου μας.

Τα πουλιά προέρχονται από τη φετινή παραγωγή του εκτροφείου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, είναι ηλικίας τριών μηνών και γενετικά πιστοποιημένα.
Η ηλικία τους ήταν κατάλληλη για να απελευθερωθούν στο φυσικό περιβάλλον, αφού προηγουμένως εγκλιματίστηκαν στους πυρήνες προσαρμογής του εκτροφείου.

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία για τις απελευθερώσεις ζώων και πτηνών στο φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα με εγκεκριμένη από τη Δασική υπηρεσία μελέτης που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Ευχαριστούμε  τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ε΄ΚΟΗ που κατάφεραν την επιθυμία του συνόλου του κυνηγετικού κόσμου να την κάνουνε πράξη και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και συνέχεια στα χρόνια που ακολουθούν.

Θα πρέπει επίσης να ενημερώσουμε τους φίλους κυνηγούς ότι οι πέρδικες οι οποίες απελευθερώθηκαν φέρουν δακτυλίδι. Θα παρακαλούσαμε να ενημερώσουνε το Σύλλογο εάν κάποια από αυτές αποτελέσει θήραμα.