Στα χέρια της Θηροφυλακής της Ε΄ ΚΟΗ, που βρίσκεται καθημερινά στις επάλξεις, έπεσε το πρωί της Παρασκευής ένας ασυνείδητος λαθροθήρας στην περιοχή του βάλτου της Στρογγυλής στον Αμβρακικό Κόλπο.

Κλιμάκιο της Θηροφυλακής, στο πλαίσιο συστηματικών και καθημερινών περιπολιών και ελέγχων, εντόπισε στην εν λόγω περιοχή ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα χρησιμοποιώντας μία μικρή βάρκα (γαΐτα). Μετά το σήμα ελέγχου που δόθηκε από τους Θηροφύλακες ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει, όμως λίγο μετά συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 παπιά (νεαρά πρασίνια και κερκίρια) που είχε θηρεύσει στην περιοχή.  Ακόμη, κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) και μία ηχομιμητική συσκευή.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε' ΚΟΗ επαγρυπνεί σε καθημερινή βάση και βρίσκεται σε εγρήγορση για τον έλεγχο και καταστολή τυχόν παρόμοιων φαινομένων και περιστατικών, που προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας. Η παρουσία της και το έργο της άλλωστε στον Αμβρακικό, έχει διαμορφώσει ένα νέο καθεστώς στην αντιμετώπιση και πάταξη των κρουσμάτων λαθροθηρίας, όταν και όπου αυτά εμφανίζονται, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Τέλος η Ε΄ ΚΟΗ ενημερώνει πως στις αρχές Ιουλίου από το Εφετείο Άρτας,  επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή σε έναν ημεδαπό που είχε συλληφθεί από Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ να ασκεί παράνομη θήρα σε απαγορευμένη περιοχή του Αμβρακικού, πριν από δύο (2) περίπου χρόνια.

Ιωάννινα 5/08/2016