Με αφορμή την επίσημη έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου από τις 20 Αυγούστου, έπειτα και από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, των σχετικών αποφάσεων για τις Ρυθμίσεις Θήρας και για τον καθορισμό τελών και συνδρομών, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ γνωστοποιεί, ότι η νέα Ρυθμιστική ακολουθεί την αντίστοιχη περσινή, με ελάχιστες αλλαγές.

Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με το αρμόδιο Υπουργείο, η υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, δικαιώνοντας παράλληλα όλους εκείνους που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή και στις συζητήσεις.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ θεωρεί, ότι η συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου από την κυνηγετική οικογένεια, απέναντι στις παράλογες θέσεις που εκφράστηκαν σε βάρος του κυνηγίου το περασμένο διάστημα, αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη και ταυτόχρονα τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές προσπάθειες.

Η ενεργοποίηση του συνόλου των Διοικητικών Συμβουλίων της Συνομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων, σε συνεργασία με το σύνολο σχεδόν των φορέων του α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτέλεσαν τον καταλύτη των εξελίξεων και της υπογραφής της νέας Ρυθμιστικής.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν αναμφίβολα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε’ ΚΟΗ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια υπέρ της διατήρησης της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα μας, ως έχει, περιγράφοντας και αναλύοντας τη σπουδαιότητα του κυνηγίου για την τοπική οικονομία, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και φυσικά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, σημαντική ήταν η στάση και υποστήριξη των θέσεών μας, από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου.
Αναμφίβολα όμως, καταλύτης των εξελίξεων ήταν τα αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα και στοιχεία των κυνηγετικών οργανώσεων απέναντι σε αστήρικτες προτάσεις και ιδεοληψίες, τα οποία έγιναν αποδεκτά από την επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου.
Επιχειρήματα και στοιχεία που προέρχονται και στηρίζονται σε μελέτες και μετρήσεις ετών, που συνεχίζονται καθημερινά σε όλη την επικράτεια και αποτελούν βασικό στοιχείο της αποτύπωσης της σημερινής εικόνας του κυνηγίου στη χώρα και αποτέλεσαν τη βάση για την έκδοση της νέα ρυθμιστικής.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ, ευχαριστεί θερμά τους βουλευτές των κομμάτων που υποστήριξαν τις θέσεις μας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου καθώς και το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αμέριστη συμπαράσταση και εύχεται στους χιλιάδες κυνηγούς μας μία καλή κυνηγετική περίοδο, επισημαίνοντας την απόλυτη ανάγκη λήψης όλων των προληπτικών μέτρων, για την αποφυγή και του παραμικρού ατυχήματος.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα είναι πανταχού παρούσα, λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της προστασίας της κυνηγετικής δραστηριότητας, από εκείνους, τους ευτυχώς ελάχιστους, που αμαυρώνουν την εικόνα της κυνηγετικής οικογένειας.


Ιωάννινα 19/08/2016