Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, η δεύτερη εξ’ αναβολής, αφού η πρώτη στις 10 Απριλίου δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έγιναν σε πολύ καλό κλίμα ενώ εκτός από τα θέματα ημερήσιας διάταξης ( έγκριση απολογισμού οικ. Έτους 2015 και προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016) έντονος ήταν ο προβληματισμός των παρευρισκομένων για τη συνέχιση του παραδοσιακού κυνηγιού στην Ελλάδα στη σκιά  του  Εθνικού διαλόγου για το κυνήγι, που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε το ΥΠΕΚΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας κ. Τσουμάνης Δημήτριος, ο κ. Μπέλλος Κων/νος μέλος της Ε΄Κ.Ο. Ηπείρου  και ο κ. Ζήκος Γιώργος μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε΄Κ.Ο. Ηπείρου ενημέρωσαν τα μέλη  για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στις 28-03-2016 στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε΄Κ.Ο. Ηπείρου σχετικά με τη συζήτηση για τον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι,  τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις θέσεις των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων (οι οποίες είναι εμπεριστατωμένες με επιστημονικές μελέτες) σχετικά με το κυνήγι.
Ακόμη ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου τη χρονιά που μας πέρασε και στην ιδιαίτερη προσπάθεια των θηροφυλάκων μας για την προστασία του θηράματος.
Τα παρευρισκόμενα μέλη έλαβαν πρόθυμα το λόγο διατυπώνοντας προβληματισμούς, ενστάσεις και προτάσεις αποδεικνύοντας ότι οι σύγχρονοι κυνηγοί έχουν άποψη και θέλουν να συνεχιστεί το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι πολεμώντας όσους έχουν καταστροφικές για το κυνήγι απόψεις.
Τέλος αναγνώστηκε έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για χρηματοδότηση από τον Συλλογό μας ενός απινιδοτή σε σημείο που θα επιλέξει ο Σύλλογος και εγκρίθηκε ομόφωνα.