syllipsi

Στις 24/01/2015 συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν σε Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Τα ζώα, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.
Η τιμή για το κάθε ζώο έφτανε τα 400 ευρώ.
Οι πληροφορίες αρχικά είχαν φτάσει σε πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες οι οποίες και προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία.
Τα μεσάνυχτα λοιπόν του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πιο συγκεκριμένα στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου, έφθασε η πληροφορία από αστυνομικό, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ζώων, ότι μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό.
Αμέσως στήθηκε μια επιχείρηση της αστυνομίας με δύο κλιμάκια.
Το ένα κλιμάκιο ανέλαβε το χώρο των εμπορευμάτων και το δεύτερο «χώθηκε» στον χώρο των επιβατών, φυσικά με πολιτική περιβολή. Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε με 5 σκυλιά, τα οποία παρέδωσε για να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο.
Σημειώνεται πως τόσα ζώα μπορεί να έχει μαζί του ένας πολίτης, για να μην θεωρηθεί ότι κάνει εμπορία.
Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και ξεκίνησαν να τον ελέγχουν. Τότε εκείνος έπεσε σε αντιφάσεις. Υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του.
Αυτό όμως δεν ήταν δυνατόν διότι τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεφε το αργότερο την Κυριακή.
Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και συνελήφθησαν.
Η έρευνα της ΕΛΑΣ, με τη βοήθεια φιλοζωικών οργανώσεων, ανέδειξε το χειρότερο σενάριο: Ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεταφορά των ζώων από την Ελλάδα στη Γερμανία, ζώα τα οποία χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής.