olga gerovasili

ΔΗΛΩΣΗ
Στόχος είναι η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πανίδας, αλλά και η θωράκιση της άσκησης μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι του απερχόμενου, απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, δεν διστάζουν να κινδυνολογήσουν, ξεπερνώντας κάθε όριο παραπληροφόρησης.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνουν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του!
Η αλήθεια, όμως, για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρυστάλλινη και αποτυπώνεται στο πρόγραμμά του, που έχει δημοσιοποιηθεί στον ελληνικό λαό.
Παραθέτω αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:

«-Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.

-Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.

-Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.

-Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.

-Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.

-Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.

-Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς, όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών, στόχος είναι η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πανίδας, αλλά και η θωράκιση της άσκησης μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.

Όλγα Γεροβασίλη
βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ