pyrosvestiki-artemis

Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.

Ανέκαθεν οι κυνηγοί συνέδραμαν εθελοντικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας με το όχημά του 4Χ4 και με βυτίο μεταφοράς νερού, οι Θηροφύλακες με τα τζίπ, αλλά και οι κυνηγοί ήταν παρόντες σε οτιδήποτε χρειάζονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας και ενόψει του φετινού καλοκαιριού, ύστερα από συνάντηση του Διοικητική της Π.Υ. Άρτας κ. Θωμά Ρίζου με το μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας κ. Γιώργο Καραγιάννη, συζητήθηκε το θέμα και μας ζητήθηκε από το κ. Ρίζο κατάσταση με αριθμό τηλεφώνου, τουλάχιστον ενός κυνηγού από κάθε χωριό του Νομού μας.

Επικοινωνήσαμε με κυνηγούς οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, και ήδη τα πρώτα εκατό περίπου άτομα στελέχωσαν το πρόγραμμα αυτό.

Ευελπιστούμε μελλοντικά σε καλύτερη και πιο οργανωμένη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση σ' αυτή την κατεύθυνση, αφού η προστασία των δασών είναι ευθύνη όλων μας.

Οι κυνηγοί με τη γνώση και την εμπειρία τους από τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους, γνωρίζοντας ακόμη το κάθε μονοπάτι και την ιδιομορφία της κάθε περιοχής μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο έργο των πυροσβεστών. Εξάλλου η ευαισθητοποίηση των κυνηγών στα θέματα προστασίας του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος είναι αναμφισβήτητη.