amvrakikos

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Επτά ζώνες υποδέχονται ξανά τους κυνηγούς

Επιτέλους οι κυνηγοί της Άρτας και όχι μόνο μπορούν να κυνηγήσουν και πάλι σε περιοχές του Αμβρακικού. Η αποκατάσταση της αδικίας ήρθε μετά από χρόνια και ύστερα από τις αδιάκοπες προσπάθειες του Συλλόγου μας και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Ε΄ Κ Ο Ηπείρου και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Ύστερα από έναν μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα του σημερινού ΔΣ του Συλλόγου που αρχίζει από το 2009 , τον οποίο δεν εγκαταλείψαμε ούτε μια στιγμή και όλη την τοπική κοινωνία κοντά μας και με τις αλλεπάλληλες εισηγήσεις, επιστημονικές μελέτες, προτάσεις, παρουσιάσεις, κατορθώσαμε να πείσουμε τους αρμόδιους του Υπουργείου για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Καταφέραμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση σε σχέση με την κυνηγετική δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές και την κατάρρευση του μύθου και της λανθασμένης άποψης που σκόπιμα μερικοί ΄΄διοχέτευαν΄΄ ότι το κυνήγι δεν είναι συμβατή δραστηριότητα με τις προστατευόμενες περιοχές και ότι η άσκηση του κυνηγίου σχετίζεται με την αύξηση της λαθροθηρίας.
Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτη (ΦΕΚ 2293/Β΄/13-9-13) μας δικαίωσε και έγινε επιτέλους η αρχή μιας νέας εποχής για το κυνήγι, το οποίο δεκαετίες τώρα έχει υποστεί ατέλειωτους διωγμούς και ειδικά το κυνήγι στους υγροβιότοπους!
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις τα κατάφεραν και σε επίπεδο ετοιμότητας και μέσα σε τρεις ημέρες τοποθέτησαν ενημερωτικές και κατατοπιστικές πινακίδες στις επτά επιτρεπόμενες ζώνες (έξι στο Νομό Άρτας και μία στο Νομό Πρέβεζας) με αναλυτικό χάρτη (ΣΕΛ.6).
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε΄ΚΟΗ με επικεφαλής τον συντονιστή Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Μπρέχα ενημέρωναν τους κυνηγούς που ήθελαν να κυνηγήσουν στην περιοχή και δυστυχώς βρέθηκαν και αντιμέτωποι και με ένα περιστατικό λαθροθηρίας στο βάλτο Ροδιάς, που αποδεικνύει περίτρανα ότι η λαθροθηρία στον Αμβρακικό δεν έχει καμία σχέση με τους νόμιμους κυνηγούς, δύο άτομα κυνηγούσαν παράνομα, δεν είχαν ποτέ άδεια κυνηγίου, όπλα παραποιημένα, ομοιώματα κ.λ.π. (ΣΕΛ. 5)
Όλα αυτά τα περιστατικά είναι καταδικαστέα και ανεπίτρεπτα και όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση Κυνηγετικές Οργανώσεις και κυνηγοί και να σταματήσει επιτέλους ο Αμβρακικός να αποτελεί το ΄΄άβατο΄΄ των λαθροθήρων! Αλλά και όσοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την προστασία του Αμβρακικού τους καλούμε για άλλη μια φορά να συνεργαστούμε για το σκοπό αυτό και όχι να δηλώνουμε από την πρώτη μέρα του κυνηγίου, ότι εάν σημειωθούν κι άλλα τέτοια περιστατικά λαθροθηρίας θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση!
Τι σχέση έχει το παραπάνω περιστατικό με την άσκηση του κυνηγίου και τους κυνηγούς; Επιτέλους κάποιοι πρέπει να πουν την αλήθεια και τα πράγματα με το όνομά τους, για το ποιοι είναι οι πραγματικοί κυνηγοί και ποιοι οι λαθροθήρες και κάθε είδους «απειλή» από ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι ταγμένοι κατά του κυνηγίου, μόνο αδιέξοδα φέρνει και όχι αποτελέσματα...