amvrakikos2

Λίγες μέρες αργότερα (25 Σεπτεμβρίου 2013).
Φορέας Αμβρακικού και Οικολογικές Οργανώσεις να σταματήσουν την κατασυκοφάντηση των κυνηγών!

Δυστυχώς βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την ίδια τακτική του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και των διαφόρων οικολογικών οργανώσεων.

Ειλικρινά λυπούμαστε για τις διάφορες κατευθυνόμενες και ανυπόστατες καταγγελίες και δημοσιεύματα για «υποτιθέμενα» και όχι «εξακριβωμένα» περιστατικά λαθροθηρίας και την κατασυκοφάντηση συλλήβδην της κυνηγετικής οικογένειας.

Συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 με υπογραφή του Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης εστάλη «κατεπείγον σήμα!» στο Υπουργείο, τα Δασαρχεία και την Ε΄ ΚΟΗ για περιστατικό λαθροθηρίας στο βάλτο Ροδιάς θέση «Πλατανάκι».
Η έκθεση δε του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε λαθροθηρία στη θέση αυτή ούτε και γενικότερα στην περιοχή από το πρωί έως το απόγευμα...
Απαιτούμε από τους Υπεύθυνους του Φορέα να σταματήσουν την κατασυκοφάντηση και τη λασπολογία των κυνηγών, η καταπολέμηση της λαθροθηρίας γίνεται με πράξεις και συνεργασία και όχι με σύνταξη εγγράφων και με φαξ, η σκοπιμότητα αυτή είναι προφανής και εάν η κατάσταση συνεχιστεί οι Κυνηγετικές Οργανώσεις θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο.