kynigos skia

Το «Χαρτοβασίλειο» καλά κρατεί

Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας και εκεί που επιβάλλεται θα λέγαμε, να απλοποιήσουμε τις μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, μάλλον το αντίθετο κάνουμε.
Έτσι έγινε και φέτος με την έκδοση αδειών.

Το ερωτηματολόγιο των νέων κυνηγών σαφώς και έπρεπε να αλλάξει εικοσιπέντε χρόνια κανείς από το αρμόδιο Υπουργείο δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Οι νέοι που αποφασίζουν να γίνουν κυνηγοί θα πρέπει να αποκτούν κάποιες βασικές γνώσεις σχετικές με τα θηράματα, τους νόμους, τις αποφάσεις, τα κυνηγετικά όπλα κ.α.

Όμως να ξαναφέρνουμε να δώσουν εξετάσεις άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί να ήταν κυνηγοί είκοσι και τριάντα χρόνια, αλλά διέκοψαν τα τελευταία επτά χρόνια, επειδή ίσως έλειπαν ή κάποιο οικογενειακό πρόβλημα τους έτυχε, όπως υγείας κ.λ.π. τουλάχιστον δείχνει παράλογο. (Αυτός που έχει έξι χρόνια να θεωρήσει άδεια τα θυμάται, εκείνος που έχει επτά, τα ξέχασε!!!!!) .
Η επικύρωση των φωτοτυπιών των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων, αλήθεια σε τι εξυπηρετεί, απλή φωτοτυπία τι θα πείραζε; (να τρέξουμε τον υποψήφιο και στο πλησιέστερο ΚΕΠ;).
Αναφέρει ακόμη η φετινή απόφαση για τις άδειες κυνηγίου, ότι χρειάζεται αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο ή τελευταίο εκκαθαριστικό
της εφορίας για όσους αποκτούν πρώτη φορά άδεια ή έρχονται από άλλο Δασαρχείο.
Γνωρίζουν άραγε, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι τα νεαρά άτομα δεν κάνουν ακόμη φορολογική δήλωση, μερικοί να έχουν μετακομίσει πρόσφατα σε μια περιοχή και η δήλωση να είχε γίνει σε άλλη πόλη;
Γνωρίζουν επίσης, ότι δεν είναι και τόσο απλό να πάρεις τη βεβαίωση από το Δήμο; (Κάποιος που μετακόμισε πρόσφατα σε πατρικό σπίτι, υπάρχει και η οικονομική κρίση βλέπετε), πώς να πάρει μόνιμη κατοικία από το Δήμο;
Επίσης κάποιος παλιός κυνηγός που έβγαζε την προηγούμενη χρονιά άδεια σε άλλο Δασαρχείο πρέπει να φέρει κι αυτός αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας ( Σημειωτέον Δήμος για να δώσει τέτοιο χαρτί ζητούσε από τον ενδιαφερόμενο δύο χρόνια να είναι κάτοικος!!!!!!!)
Αλήθεια οι κάτοικοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βγάζουν άδεια στην Ελλάδα έχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας;
Δεν είναι ασήμαντα, τα συναντήσαμε φέτος στη διαδικασία των αδειών και οφείλουμε να τα επισημάνουμε, μήπως και ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους, γιατί πολύ φοβούμαστε ότι «το Ελληνικό Χαρτοβασίλειο» δεν έχει τελειωμό!