stop_kynigi

Οι πολέμιοι του κυνηγίου «τα κατάφεραν» και μια ανάσα πριν τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2011-12 «πέτυχαν» την απαγόρευση κυνηγίου στον Αμβρακικό... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!! Συγκεκριμένα «ο στόχος τους επιτεύχθηκε» με την αριθ. 165205/20(ΦΕΚ αρ. φύλλου 15/11-1-2012) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου (σελ. 2).

Απαξιώνοντας εντελώς τους 3.500 κυνηγούς του Ν. Άρτας και όχι μόνο της Άρτας, αλλά και γειτονικών περιοχών και κόντρα στην τοπική κοινωνία, η οποία είχε ταχθεί στο πλευρό των κυνηγών. Όλους τους προηγούμενους μήνες εμπόδιζαν με κάθε τρόπο την όποια θετική εξέλιξη και με οποιοδήποτε μέσο προσπαθούσαν να απαγορεύσουν το κυνήγι στον Αμβρακικό.

Λυπούμαστε για τέτοιου είδους τακτικές και συμπεριφορές προς τις Κυνηγετικές Οργανώσεις χρησιμοποιώντας τις «γνωριμίες» και τις «προσβάσεις» τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και βεβαίως είναι γνωστό το γεγονός, ότι εκεί τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται συστηματικά αντικυνηγετικό κλίμα.

Ενημερώνουμε δε, ότι στις 18 Ιανουαρίου 2012 θα συζητιόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η αίτηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για την ακύρωση και επιστροφή της απόφασης 2607/9-9-11 της Γεν. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Μακεδονίας με την οποία ρύθμιζε το κυνήγι στον Αμβρακικό για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, η οποία αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων.

Εμείς λοιπόν, είμαστε σε αναμονή και της απόφασης αυτής από το ΣτΕ και ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου θα δράσουμε ανάλογα. Όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους κυρίους αυτούς που πολεμούν το κυνήγι, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε «τα όπλα», αλλά τους καλούμε εάν πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Αμβρακικό να το συζητήσουμε, όπως ορίζουν οι κανόνες της δημοκρατίας, εάν όμως μοναδικό σκοπό έχουν να απαγορεύσουν το κυνήγι θα μας βρίσκουν συνεχώς αντιμέτωπους.

Πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιούν και αθέμιτα μέσα, συκοφαντώντας τους κυνηγούς, όπως φορτώνοντάς μας και τη λαθροθηρία, η οποία είναι καταδικαστέα και ουδεμία σχέση έχει με το νόμιμο κυνήγι και τους κυνηγούς, αλλά και κατεστραμμένες φωλιές αργυροπελεκάνων, φωτογραφίες κουκουλοφόρων σε βάρκες κ.α., έλεος πια! Δεν είμαστε αυτοί που μας παρουσιάζουν, τους βολεύει όμως η διαστρεβλωμένη εικόνα του κυνηγού.

Αλλά ας γίνει κατανοητό από τους «σωτήρες» του Αμβρακικού, μας βρήκαν, δεν τους βρήκαμε και δεν θα μας διώξουν από τον τόπο μας!