provata

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 μας ενημέρωσαν κυνηγοί που είχαν πάει για κυνήγι στην περιοχή Ράμιας – Καταρράκτη, ότι βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο θέαμα και συνάμα πολύ επικίνδυνη και εντελώς ασυνείδητη πράξη. Κάποιος ή κάποιοι είχαν σκορπίσει νεογέννητα αρνιά τουλάχιστον 4-5 και μια προβατίνα «ανοιγμένα», γεμάτα δηλητήρια σε όλη την περιοχή από Ράμια μέχρι Καταρράκτη, τα ζώα ήταν τουλάχιστον 2-3 ημερών.

Αναστάτωση επικράτησε στους κυνηγούς, αφού κινδύνευαν άμεσα τα κυνηγόσκυλα και φυσικά αποχώρησαν. Εδώ πλέον. είμαστε μπροστά σε ένα άλλο γεγονός, ο στόχος προφανώς δεν ήταν τα κυνηγόσκυλα, αλλά οι υποψίες κινούνται πλέον προς το περιβάλλον των κτηνοτρόφων, οι οποίοι χρησιμοποιούν λάθος και επικίνδυνη τακτική για να προφυλαχθούν από τα άγρια ζώα, τακτική η οποία μπορεί να έχει ανεξέλεγκτα και ολέθρια αποτελέσματα, σημειωτέον δε ότι το δηλητήριο ήταν τόσο ισχυρό, που τα έντομα που καθόταν πάνω στα ζώα, ψοφούσαν κατ' ευθείαν.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για να επιληφθούν του σοβαρού αυτού γεγονότος και οι έλεγχοι θα ενταθούν στην περιοχή σε άτομα και διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ως γνωστόν σε περίπτωση σύλληψης ατόμου το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρός και από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας υπάρχει και σχετική επικήρυξη αυτών των ατόμων.